28 april 2016

Men alltså, snö utanför fönstret. Det känns inte som om den ljuva våren är här.

Det är torsdag och jag har nu varit vikarierande riksdagsledamot för Teresa Carvalho i en och en halv vecka. Det känns bra, intressant och roligt. Jag vill kunna bidra till att genomföra en socialdemokratisk politik som kan leda till ett rättvisare samhälle, en mer jämlik hälsa. Det har varit en intressanta dagar och det känns stort att få förtroendet att ta mig an detta viktiga uppdrag.

Det har under de senaste veckorna kommit fram ett antal rapporter om skattefusk i stor skala. Samhället förlorar gigantiska summor på detta. Pengar som skulle kunna användas till investeringar i välfärden och infrastruktur till exempel. Regeringen tar frågan på allvar och höll idag presskonferens om vad som behöver göras. ”Om bolag eller privatpersoner försöker fuska är det klart att det också ska kosta” sa finansminister Magdalena Andersson idag på en pressträff.

För ett par veckor sedan hölls ett seminarium i riksdagen där en av de inbjudna talarna var infrastrukturminister Anna Johansson (S). Hon var tydlig i sitt budskap att Ostlänken ska börja byggas 2017. Anna Johansson talade om hur avgörande dessa investeringar kommer vara – för person- och godstrafiken men också för samhället i stort.

Inga kommentarer: