2 april 2015

Leanlink får i uppdrag att bedriva verksamheten vid den nya vårdbostaden Sandrinoparken. Boendet vid Sandrinoparken beräknas vara klart i december i år. Det får inriktning för demenssjuka och där ska också finnas korttidsboende.

Vi i Koalition för Linköping har beslutat att inte längre enbart upphandla all äldreomsorg i Linköpings kommun. Vi tycker att det finns ett värde i att också ge direkta verksamhetsuppdrag utan upphandling.  Vid upphandlingar ska man bland annat ta hänsyn till behovet av kompetens hos den kommunala utföraren inom alla verksamhetsområden. Leanlink har inte korttidsverksamhet och deras andel av vårdbostäder för demenssjuka är låg. Ett annat kriterium i planen är att ta hänsyn till målgruppens känslighet. Därför får Leanlink uppdraget att driva Sandrinoparken.

I det verksamhetsuppdrag som omsorgskontoret ska ta fram, ges mycket fokus på utveckling av äldreomsorgen. Att utveckla nya arbetssätt och samarbeten samt att ta ett extra ansvar för och utveckla formerna för att ta emot elever. 

Vi har också beslutat att ge personalen på Sandrinoparken möjlighet till heltid/önskad sysselsättningsgrad, något som är en prioriterad fråga för oss. Vi har en utmaning i vår framtida personalförsörjning. Vi vill behålla och rekrytera kompetent personal för framtidens äldreomsorg. Då krävs det att vi gör ett antal insatser - förstärkningar av bemanning och förbättringar av arbetsvillkor till exempel genom rätt till heltid. Detta innebär i sin tur högre kvalitet i omsorgen.

I detta beslutet var vi inte eniga i äldrenämnden. M, kd och c yrkade på upphandling - de vill att den tidigare modellen för upphandling ska fortsätta gälla.

Inga kommentarer: