25 april 2014

Lägre arbetslöshet ökar också personaltätheten i vården

Vårt mål är att Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU år 2020. Det är ett ambitiöst mål som går före allt annat för oss socialdemokrater. Fler som jobbar leder i sin tur till mer resurser för vård och skola.

Minskad arbetslöshet och mer pengar i vår nationella s-budget skulle innebära en stor skillnad för vården i Östergötland. Det finns en hel del förbättringar att göra när det gäller sjukvården i länet; köerna måste bort, kvaliteten öka och det borde vara lättare att få kontakt.

Vad vill vi då göra för att skapa bättre möjligheter till nya jobb?
Inom 90 dagar ska en ung under 25 år få ett jobb, komma in på en utbildning, praktisera eller annan aktiv insats. Vi kallar det 90-dagarsgarantin och om vi får förtroendet i höstens val kommer denna garanti bli verklighet. Vi vill höja ungdomars kompetens, underlätta för arbetslösa att ta steget in på arbetsmarknaden samt stärka näringslivet och underlätta innovationer.

Vi har också flera förslag där vi ger unga möjligheten att kombinera utbildning med arbete. Med yrkesintroduktionsjobb och utbildningskontrakt ger vi unga människor möjligheten att kombinera utbildning med arbete. Det finns många branscher där det saknas utbildad personal. Därför behövs också mer av bristyrkesutbildningar där arbetslösa ges möjlighet att få den kompetens som företagen efterfrågar.
Att fler ska få möjlighet till jobb är viktigt i sig. Att det också innebär mer pengar till vården och omsorgen är välkommet – för detta behövs en socialdemokratisk politik!

Inga kommentarer: