10 maj 2011

Stöd till kvinnor i utsatta miljöer

År 2009 skrev Socialdemokraterna genom Helena Balthammar och Almaz Abdullah en motion om att starta ett stödboende för utsatta kvinnor. Ärendet togs upp på fullmäktige och bifölls med liten marginal. Alliansen yrkade avslag.
När vi i höstas tog upp frågan under budgetdebatten hävdade Linnéa Darell felaktigt att ett sådant beslut inte fattats och att det därför inte fanns pengar avsatta i budgeten.  Vi ställde återigen frågan om detta på fullmäktige nu i vår. Vi var oroliga för att stödboendet inte skulle bli av. Linnéa ursäktade sig då och sa att ett stödboende för utsatta kvinnor nu skulle bli verklighet.
På kommunstyrelsen idag fattades det så äntligen beslut om att pengar för att kunna starta detta boende ska tillföras. Härligt.
Jag frågade Almaz Abdulla, som skrivit motionen, om vad han tänkte efter dagens positiva beslut. Han sa:
-          Jag är mycket glad och nöjd. Det känns bra för de kvinnor som behöver detta boende. Det känns också bra att det är möjligt att kunna påverka.


Se också tidigare inlägg från den 30 mars i år. Samt länkar till motionen och vår interpellation:
http://www.linkoping.se/Global/Demokrati%20och%20politik/Kommunfullm%c3%a4ktige/Motioner_interpellationer/S%202009/kvinnorutsattamiljoer.pdf

http://www.linkoping.se/Global/Demokrati%20och%20politik/Kommunfullm%c3%a4ktige/Motioner_interpellationer/S%202011/2011-01-10%20utsatta.pdf

Inga kommentarer: