30 mars 2011

Stöd till kvinnor i utsatta miljöer

Igår fick vi svar på den interpellation som Helena Balthammar, Almaz Abdulla och jag skrev om skyddat boende för utsatta kvinnor.

http://www.linkoping.se/Global/Demokrati%20och%20politik/Kommunfullm%c3%a4ktige/Motioner_interpellationer/S%202011/2011-01-10%20utsatta.pdf

Våldsutsatta kvinnor med missbruksproblematik är särskilt utsatta och kan också ha svårare att få det stöd de behöver. Det visar sig att våldet inte sällan osynliggörs och stödet fokuseras på missbruket, inte det faktum att kvinnan utsatts för våld. Behovet av ett skyddat boende för dessa kvinnor har uppmärksammats på olika håll i Sverige, också i Linköping. Därför skrev Helena Balthammar och Almaz Abdulla en motion om detta i mars 2009. I november 2009 beslutade fullmäktige med knapp majoritet att bifalla deras motion om att stärka insatserna för kvinnor med missbruksproblematik.

Helena och Almaz uppmärksammade i budgeten att pengar och insatser saknades och ställde frågan i fullmäktige. Omsorgsnämndens ordförande Linnéa Darell svarade då felaktigt att motionen inte bifallits. Vi kan alla ta fel, men vi blev naturligtvis oroliga, eftersom vi brinner för frågan. Vi kommer även fortsatt bevaka frågan.

Inga kommentarer: