14 oktober 2015

Partiledardebatt i riksdagen idag. Det var intressant att på plats ta del av denna debatt, som jag annars bara brukar kunna ta del av i stycken på nyhetssändningar etcetera. Att vara på plats ger ju en tydligare bild.

Debatten idag var bra, tycker jag. Mycket glad över vår partiledare och statsminister Löfvens insats. Han var bra på att lyfta fram skillnader i politiken, att visa på regeringens politik för framtiden. Men Löfven kunde också på ett tydligt sätt bjuda in till gemensamma överenskommelser, vilket är bra.

En av de frågor som naturligtvis diskuterades mest var flyktingkrisen. Stefan Löfven sa att det viktigaste är att få fred i världen men att vi nu också måste gå samman för att hjälpas åt i den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. "Styrkan i ett sammanhållet Sverige" som Löfven sa.

Under hösten läggs de olika budgetförslagen nu fram. Vi socialdemokrater ska rösta fram en budget som handlar om investeringar för Sverige. Jag är stolt över det budgetförslag som regeringen presenterat. "Nu kommer vändningen", sa statsminister Löfven i sitt tal.

Inga kommentarer: