5 augusti 2014

Tre goda ting i ett


Igår presenterade Socialdemokraterna ännu ett viktigt och bra förslag - 2,8 miljarder kronor i jobb för ungdomar i äldresomsorgen. Förslaget är sprunget ur tre viktiga behov; Kvaliteten i ädreomsorgen behöver stärkas, rekryteringsbehovet inom äldreomsorg och omsorg kommer öka de kommande åren samtidigt som ungdomsarbetslösheten fortfarande ligger på mycket höga nivåer. Genom detta förslag finns det grund för att ta itu med alla tre behoven.

Läs mer;
http://www.kindaposten.se/article/articleview/59785/1/73/


05.08.2014 09:20

I går gick Socialdemokraterna med partiledaren Stefan Löfven och ekonomiska talespersonen Magdalena Andersson ut med ett förslag om ett traineprogram för 20 000 ungdomar i landet. I Linköping handlar det om nästan 300 arbetstillfällen. Riksdagskandidaten Eva Lindh i Linköping är mycket nöjd med förslaget.


Eva Lindh är glad över Socialdemokraternas förslag för jobb till unga och flera händer i äldrevården.

Det är ingen hemlighet att äldrevården i Sverige, Östergötland och Linköping står inför stora framtida utmaningar. Det utbildas inte tillräcklig med folk på de olika programmen på gymnasieskolan och senare väntar stora pensionsavgångar.
– Jag tycker det är ett mycket bra förslag som partiet lagt fram för hela Sverige. I vårt län handlar det totalt om 1 127 och i Linköping 283 platser om man ska vara exakt, berättar riksdagskandidaten Eva Lindh som fortsätter:

Viktig fråga
– Detta innebär då alltså att var femte arbetslös ungdom kommer att kunna få ett arbete inom vården vilket är mycket bra. Ungdomsarbetslösheten är viktig fråga för oss i både kommunvalet och självklart i riksdagsvalet också, säger Eva Lindh.
Författare: Jerry Prütz

Inga kommentarer: