14 april 2014

Trygghetsfrågorna i Linköpings kommun

Under hela den här mandatperioden har vi socialdemokrater på flera olika sätt lyft fram behovet av att öka satsningarna på trygghetsarbetet. Bland annat skrev vi i juni 2011 till kommunfullmäktige för att påtala behovet av att förbättra den politiska organisationen för trygghetsarbetet. Därefter har vi fortsatt, tills jag känt mig tjatig.

Anledningen till att vi tjatat är dels att vi tycker frågorna är viktiga. Dels att det inte funnits något utrymme att arbeta med frågorna inom kommunen eftersom detta enbart har legat på en person (borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt). Hjerdt har sagt att hon ska återkomma. Men, ingen gång under den här tiden har något förslag på något utskott, som det står i dagens Corren, kommit från någon i alliansen. Och vi har definitivt inte sagt nej. Ville bara få det sagt.

Tjatet ledde fram till att en person från oppositionen - jag - och Ann-Cathrine Hjerdt fick i uppdrag att ta fram underlag för hur trygghetsarbetet kan organiseras och stärkas i framtiden. Detta håller vi nu på med. Inget är ännu klart.

Bakgrunden till behovet av insatser i trygghetsarbetet är att segregationen ökat och att kriminialiteten verkar ha tagit nya former. Behovet av insatser är stort. Det handlar om att stärka välfärdssamhället, fler människor i jobb, öka delaktigheten och möjligheten att få bidra till samhället.

 
Artikeln i Corren:
 
Vår första s-interpellation om stärkt trygghetsarbete:
 

Inga kommentarer: