5 juni 2013

Var ganska trött imorse eftersom jag träffade kompisar i Norrköping igår, och vi glömde alla bort tiden. Det blev alltså ganska sent. På det sättet var det bra att jag tagit bilen och för en gångs skull inte nyttjade Östgötatrafiken. Men det har hittills varit en intressant dag och dessutom blev det ju riktigt vackert väder.

På morgonen startade dagen med gemensamt presidium. Socialnämndens, Äldrenämndens och Omsorgsnämndens ordförande och vice ordförande träffas nämligen en gång per månad för att ta upp gemensamma frågor. Idag pratade vi sociala investeringsfonder, nämndernas ekonomi, hemsjukvården och trygghetslarm. När det gäller nämndernas ekonomi känns det riktigt oroande. Särskilt omsorgsnämndens. I februari lämnade vi följande anteckning till protokollet när vi skulle besluta om interbudget:

"Vi socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister i omsorgsnämnden deltar inte i beslutet. Vi hade andra förslag på insatser och åtgärder i de respektive budgetförslag som vi lade fram till kommunfullmäktige.
Vi ser med stor oro på förutsättningarna för år 2014 och framåt. Köerna till bostäder och insatser ökar, behoven av stöd och insatser ökar också. Samtidigt ska omsorgsnämnden spara ytterligare miljoner kommande år och det finns verksamheter där vi redan nu ser risk för underskott. Vi ser att det sammantaget behövs en plan för hur budgeten för kommande år ska hanteras."
Efter detta möte åkte jag till mitt rum i stadshuset en sväng. Svarade på mejl och ringde några samtal. Och så var det dags för lunch; en medhavd sallad vid Stångån. Riktigt gott i solen. Sedan tillbaka till omsorgskontoret för genomgång av ärenden inför nämnden.

Nu tänkte jag ta en paus innan det är dags för kvällen aktiviteter. Ska bland annat träffa en grupp engagerade vuxna från Berga. Det ska bli intressant!

Inga kommentarer: