1 oktober 2012

På tal om vinst..

hade Östgöta Correspondenten idag en artikel om vad några olika personer tycker om vinster och kvalitet inom omsorgerna. En av de som tyckte var jag. Men, ett litet ord hade felaktigt försvunnit och ändrade innehållet i texten. Det ordet var inte. Som vi vet är det ett ganska viktigt ord och kan ändra innehållet en hel del.

Så här ska det se ut:

Det viktigaste för oss är kvalitet och innehåll för brukaren. Likaså är det viktigt med personalvillkor, då personalen är den viktigaste faktorn för en god kvalitet. Som ett led i kvalitetsarbetet tycker jag att vi ska begränsa vinstuttagen. Det finns sätt att göra det både inom befintlig lagstiftning, där vi socialdemokrater lagt förslag i kommunen (se nedan), men även genom förändringar i denna.

Inom dagens lagstiftning finns det mycket man kan göra för att säkerställa att resurserna används på ett effektivt sätt. Likaså finns det sätt att undvika oseriösa aktörer. Man kan välja att ställa krav som gör att seriösa vill lägga anbud till skillnad från de oseriösa. Det handlar också om förbättrad uppföljning, för att upptäcka ifall leverantören prioriterat vinst framför kvalitet. Vi Socialdemokrater i Linköpings kommun har lagt en motion om att leverantörer inte ska tillåtas ha någon koppling till skatteparadis. Läs gärna motionen: http://app.linkoping.se/handlingar/kommunfullmaktige/sammantraden/aktuella/

Inga kommentarer: