24 november 2011

Mer internationalisering

Idag var jag på Anders Ljungstedts gymnasium tillsammans med min partikamrat Kent Waltersson. Vi pratade ökad internationalisering med två engagerade lärare och en engagerad rektor.
Vi socialdemokrater vill satsa på omvärldskontakter under hela skoltiden. Under de tidigare åren kan det handla om besök på arbetsplatser, kulturella upplevelser eller utbyte mellan de olika skolorna i kommunen. Under de senare åren vill vi investera i internationalisering.
Målet borde vara att alla elever i Linköpings kommun någon gång får en möjlighet till internationellt utbyte. Redan idag arbetar skolorna i Linköpings kommun i varierande grad med internationella utbyten. Det vill vi helt enkelt se mer av. Därför har vi (Jakob Björneke, Kent Waltersson och jag)också skrivit en motion om detta.
Vi vet att internationalisering stärker barn och ungdomar i sin utveckling. Samtidigt som det ökar toleransen och förståelsen för andra livssituationer och kulturer. Dessutom ser vi att globaliseringen ökar – även i arbetslivet. På det här sättet kan vi förbereda för ett modernt arbetsliv.
 Skolorna i Linköpings kommun möter idag svårigheter och hinder för att fullt ut kunna nå målet. Därför föreslår vi ett antal insatser för att överbrygga dessa hinder. Vi vill avsätta en summa i budgeten. Vi vill ge utbildningsnämnderna i uppdrag att ta fram en modell för att samordna bidragsansökningar samt utreda hur vi ytterligare kan arbeta för att öka internationaliseringen.
Mer internationalisering!

Inga kommentarer: