16 augusti 2015

Igår var min sista dag för i år som kommunalråd och ordförande i äldrenämnden. Resten av året kommer Mikael Sanfridson vikariera för mig som kommunalråd. Jag kommer vikariera för Johan Löfstrand i riksdagen.

Det känns tryggt med Sanfridson på uppdraget - vi har tillsammans kunnat förbereda detta noga och under en längre tid.

Och för min del känns det oerhört spännande och intressant att få komma till riksdagen. Om två veckor börjar jag. De här veckorna fram till dess ska jag ägna mig åt att läsa på, lära mig och träffa kunniga personer. Civilutskottet blir mitt utskott och jag ser fram emot att ta mig an dess frågor: konsumentfrågor, familjerätt och bostadspolitik.

6 augusti 2015

Linköping första stoppet på ministerns äldreresa

Idag informerade äldreminister Åsa Regnér om den Äldreresa hon ska genomföra till ett antal kommuner under det kommande halvåret. Syftet är att sätta fokus på äldrefrågorna och föra en dialog om angelägna frågor.
Linköping blir den kommun där äldreminister Åsa Regner (s) den 25 september inleder sin äldreresa. Det ser jag fram emot.

För oss i Koalition för Linköping är en äldreomsorg av hög kvalitet  en av våra högst prioriterade frågor. För det krävs samarbete mellan lokal och nationell nivå. Det är glädjande att äldreminister Åsa Regner kommer till Linköping så att vi kan diskutera hur vi tillsammans kan se till att äldre får en omsorg där personalen hinner med och där tid finns för omtanke.

Viktiga frågor för framtidens äldreomsorg är till exempel boendefrågorna, stärkt arbete kring förebyggande och rehabilitering, personalförsörjningen samt ökat inflytande för de äldre. För oss i Linköping (och många andra kommuner) är det också viktigt att vi kan fortsätta att erbjuda hemtjänst och dagverksamhet till äldre på ett lättillgängligt sätt i form av den så kallade Linköpingsmodellen.

Regeringen beslutade i början av sommaren att ta fram förslag till en nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen. Syftet med denna kvalitetsplan är att säkra utvecklingen av god kvalitet i den framtida äldreomsorgen.