21 december 2014

Fick i fredags veta att jag fått förtroendet att åka som kongressombud på Socialdemokraternas kongress i slutet av maj! Det känns stort. Jag hoppas att vårt parti då är i fortsatt majoritet efter ett bra och schyst val. Då kan kongressen bli det jag hoppas på - ett tillfälle att diskutera och besluta om våra framtida prioriteringar och politik för Sverige.


Här är alla våra kongressombud från Östergötland:
http://www.mynewsdesk.com/se/sap_ostergotland/pressreleases/socialdemokraterna-har-valt-kongressombud-1101054

19 december 2014

Idag fick Linköping besök av socialdemokratiska ministern Åsa Regnér. Det har varit en mycket givande och intressant eftermiddag då vi hann med att prata mycket om äldreomsorg, besöka ett av våra servicehus samt träffa kunniga och engagerade om frågor kring utsatta EU-migranter. Men, däremellan hann vi också prata om den så kallade Linköpingsmodellen med lättillgängligt stöd, jämställdhetsfrågor, socialtjänsten och insatser för barn med mera.







3 december 2014


Igår fattade vi beslut om en budget för Linköpings kommun. En stark och bra budget som satsar på förskolan, skolan, jobben, klimatet och äldreomsorgen. Det kändes mycket bra.


Nu står det dock klart att mycket av det som skulle förstärkt vår välfärd än mer, de satsningar som kommunerna skulle behövt för en bättre skola och fler jobb, inte kommer bli verklighet. Bland annat blir det inget av de satsningar på högre kvalitet i äldreomsorgen och traineejobb inom äldreomsorgen som vi skulle fått om regeringens budget gått igenom. Det sörjer jag idag.
Det står nu klart att Sverige står inför extraval. Energi, kraft och pengar är vad det kostar oss att det finns partier som inte respekterar demokratin och valutgången.
Känner frustration idag inför vad som ska hända i riksdagen. Oerhört avgörande för vårt land om regeringen kan få stöd för sin budget eller ej. De fyra borgerliga partierna svarar att det är stasministerns ansvar. Men jag undrar bara; vad mer kan statsministern göra än att inbjuda till förhandlingar? De fyra borgerliga partierna säger ju nej varje gång. Är det inte alla partiers uppdrag att slå vakt om demokratin? Folket har sagt sitt i valet, det ska följas