8 oktober 2014

En onsdag i oktober

Igår var jag hemma med mitt sjuka barn, idag är jag på plats igen. En dag fylld av möten som främst berör Omsorgsnämnden, där jag just nu är vice ordförande.

Igår kväll hann jag äntligen med att lösa vår regeringsförklaring. Mycket bra! Jag mer med tillförsikt fram emot en mandatperiod med klocka beslut om en bättre framtid för alla. Några saker som berör just mitt ansvarsområde vill jag citera:

"Personer med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att verka i vardagen på lika villkor vad gäller delaktighet och tillgänglighet. Ett nationellt regelverk och ett samlat huvudmannaskap för hjälpmedel tas fram. Den nya lagen om otillgänglighet som diskrimineringsgrund ses över och breddas. Hinder för människors delaktighet i samhället ska rivas. Det är en fråga om jämlikhet och rättvisa."

"Ett aktivt och gott liv efter arbetslivet ska stimuleras. Äldreomsorgen ges ökad kvalitet genom mer personal. En långsiktig kvalitetsplan för den svenska äldreomsorgen tas fram i bred samverkan."

Det är som musik i mina öron.

Läste i dagens blad att nuvarande kommunstyrelsens ordförande, moderaten Lindvall, sagt att de nu är beredda att sluta med sina osthyvelsbesparingar på alla nämnder. Den borgerliga alliansen har i varje budget kommit med effektiviseringskrav på 1% varje år till alla nämnder, oavsett förutsättningar. Vi har - varje år - kritiserat detta sätt. Nu äntligen verkar alltså den moderatledda alliansen vara beredd att ändra sig.