18 september 2014

Efter valet

Morgondimman ligger tät utanför fönstret. Fyra dagar har passerat efter valet. Det känns som rätt tid att fundera lite över valresultatet.

I Linköpings kommun gjorde vi Socialdemokrater ett bra val. Vi ökade med nästan två procent i kommunvalet, vilket troligen innebär tre mandat till i fullmäktige. Det är inte färdigräknat ännu, så helt säkra kan vi inte vara ännu. Den borgerliga alliansen med 5,6% sedan förra valet. Så väljarna har sagt sitt.

Samtidigt är det sorgligt att Sverigedemokraterna ökar sitt väljarstöd så pass mycket som de gör i hela Sverige, så även i Linköpings kommun. Jag tycker det är sorgligt med tanke på den politik som de står för. Men också för det de gör med det förtroende som de ändock får från väljare - inte mycket.

Hur som helst, nu stundar förhandlingar här i Linköping liksom i så många andra kommuner, landsting och i riksdagen. Det ska bli intressant att se utgången av dessa förhandlingar.

Valresultatet innebär också att jag inte far till riksdagen - vi fick inte tillräckligt med röster i Östergötland för att vi skulle få ett mandat till. Men, jag hoppas få fortsätta med kommunpolitiken.

Från valrörelsen har jag dock så många positiva bilder med mig, som har gett mig mycket energi för framtiden. Så många goda och inspirerande samtal och hejarop. Så glad är jag också för det stora engagemang som så många partikamrater har visat!

8 september 2014


Hbtq-frågorna har varit särskilt aktuella denna veckan eftersom Regnbågsveckan i Linköping pågått. I samband med detta presenterade vi Socialdemokrater vad vi vill göra för att förbättra hbtq-arbetet här i kommunen:
·        Inför profilerade boenden, där vi garanterar hbtq-kompetens.
·        En fortsättning för Liquid, som är en samlingsplats för unga hbtq. Unga hbtq är utsatta och behöver en bra mötesplats.
·        Hbtq-utbildning/hbtq-certifiering. Det är viktigt att människor som jobbar inom kommun och landsting har en kunskap eftersom just bemötandet är det som många poängterar är det viktigaste.

I lördags avslutades veckan med den årliga Regnbågsveckan. Vi hade besök av vår partisekreterare Carin Jämtin, som bland annat pratade hbtq innan avmarsch i Trädgårdsföreningen.

1 september 2014


Idag presenterade jag och Mats Johansson - vårt socialdemokratiska landstingsråd - hur det blir skillnad i vård och omsorg i Linköping om vi vinner valet.

Både nationellt, i landstinget och i kommunen har Socialdemokraterna tagit fram förslag för att förstärka och förbättra kvaliteten i vård och omsorg. Det handlar dels om ökad bemanning, förbättrade arbetsvillkor för personalen samt utökad samverkan.