31 juli 2011

Svältkatastrof i Afrika

Östra Afrika har drabbats av svår torka. Tio miljoner människor lider av akut brist på vatten och mat. Det måste till snabba insatser nu. Men också långsiktiga insatser för att förebygga att liknande svältkatastrofer ska hända igen.

Se vidare nedanstående länkar för information om hur vi kan bidra:
http://www.unicef.se/
http://www.rb.se/

23 juli 2011

Tragedier i Norge

Det är frunktansvärda vittnesskildringar som möter oss idag. Så många unga människor som mist livet, så många anhöriga som drabbats. Det är ett fruktansvärt slag mot det demokratiska samhället och politiken. Jag känner mig chockad över det som hänt. Samtidigt känner jag starkt; Vi får aldrig ge upp arbetet för ett demokratiskt och öppet samhälle.

22 juli 2011

Sorg i Norge

Det är en sorgens dag idag. Vad annat kan sägas efter det som hänt i Norge? Ett angrepp mot regeringskansliet och mot unga människor som samlats för att prata politik och framtid. Det gör ont att tänka på vad alla drabbade fått vara med om idag. Frågorna är många. Vad hände och varför?

8 juli 2011

Inför Juholt

Tio minuter kvar till Juholts tal. Det är allsång och någon slags förväntan i luften. En fin sommarkväll.

Europapolitiken

Carin Jämtin och Åsa Westlund utfrågas om socialdemokratisk syn på europapolitiken. Det är proppfullt i lokalen. Det diskuteras inte så mycket EU-politik just nu, men ändå verkar det finnas ett stort intresse, konstaterar utfrågaren KG Bergström.
Var i förmiddags på ett seminarium om Socialdemokraternas partiprogram. En process för att se över detta för att beslut ska kunna tas våren 2013.

Vi behöver ha höga ambitioner med vårt partiprogram. Inte minstär diskussionerna pm detta viktiga. Det var också vad debattörerna lyfte fram.

Internationell socialdemokratisk politik

Seminarium om socialdemokratisk internationell politik. Här tas frågan upp om Sveriges i dagsläget ganska passiva utrikespolitik. Socialdemokraterna har länge stått för en aktiv politik i de internationella frågorna. Det har jag saknat under den borgerliga majoriteten. Jag tycker att man ofta valt att kommentera världsläget, inte agera. Sverige skulle kunna ta på sig ledartröjan här, till exempel när det gäller den globala klimatfrågan.

7 juli 2011

Almedalen

Är i Almedalen idag. Sossedagen. Ska bli spännande att lyssna och delta i alla seminarier.

4 juli 2011

Moderaternas dag i Almedalen

Moderaterna vill ta efter socialdemokraterna och bli ett folkrörelseparti, säger Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten idag. Precis som de för åtta år sedan ville ta efter socialdemokraterna i hur de framstod i befolkningens ögon. De använde samma ord och retorik. Jo, vi blev nog ganska förvånade. Efter att så länge någon kan minnas ha blivit kritiserade av moderaterna. Och nog blev jag i morse lite förvånad imorse när de också vill ta efter vår organisation. Den organisation som de så länge någon kan minnas har kritiserat.

Moderaterna vill bli som socialdemokraterna, men inte egentligen. Inte när det gäller hur samhället ska danas. Bara till ytan.